PÅSKE

Påske er kirkeårets største fest. Den kristne kirke er opstået på grundlag af disciplenes overbevisning om, at den korsfæstede Jesus er stået op og nederlaget vendt til sejr og ny fremtid. Begivenheden fejres påskedag - som er den første søndag efter fuldmåne efter forårsjævndøgn. 
Efter fejringen af opstandelsen påskedag og anden påskedag fortsætter påsketiden de følgende 7 uger indtil pinse. Tiden er fortsat en festperiode - med den hvide eller gyldne, liturgiske farve. En fest for livet og det livsbekræftende. 

Selve påskeugen - eller "den stille uge" - omfatter ugen fra palmesøndag, med markeringen af Jesus' indtog til de sidste dage i Jerusalem, over skærtorsdag med indstiftelsen af nadveren, i forbindelse med Jesus' sidste måltid, og langfredag, med Jesus' lidelse og død på korset, og hen til påskedag med fejringen af hans opstandelse den tredje dag. Alle disse dage fortæller til sammen historien om det kristne drama, som kirkens gudstjenester markerer: kærlighedens og livets sejr over døden.